اولین همایش نکوداشت پیشگامان ماندگار پزشک به مناسبت روز پزشک داروساز و دندانپزشک در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج برگزار شد.
به گزارش وب دا یاسوج رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در این همایش اظهار کرد: حکیم و طبیب در فرهنگ اسلامی درجه رفیعی داشته است، اگر نگاه منصفانهای داشته باشیم، پیشرفت طب در غرب مدیون نظریهها و کتابهای پزشکان بزرگی مثل ابن سینا بوده است. جمع کثیری از دانشمندان ایرانی بهعنوان سرآمدان و افتخارآفرینی این مرزوبوم نقشآفرینی میکنند.
دکتر سعید جاودان سیرت افزود: از مهمترین اهداف این همایش میتوان به ادای دین به بزرگانی عنوان کرد که عمر خود را بدون هیچ ادعایی صرف سلامت جامعه کردند.
وی افزود: دکتر هاشمی از نوادر استان و کشور، دکتر هادوی پور از اولین جراحان استان ما، اساتید برجسته و صاحب نامی مثل دکتر نیکبخت، دکتر یزدانپناه از مفاخر ما، دکتر اردشیر منصوریان اولین رئیس بیمارستان شهر یاسوج، دکتر سید ساعد حسینی اولین پزشک بومی استان، دکتر ملکحسینی، دکتر غضنفری اولین پزشک شهرستان گچساران و جهان شاد شرافت اولین پزشک بومی کهگیلویه، بودهاند که همگی این افراد باوجود همه کاستیها اینجا حضور داشتند و توانستند به مردم خدمت کنند و جایگاه ویژهای میان مردم پیدا کنند.
در ادامه این نشست نماینده ولیفقیه استان کهگیلویه و بویراحمد نیز اظهار کرد: از قدیم اسم دکتر منصوری اولین رئیس بیمارستان شهید بهشتی در یاسوج را شنیده بودم؛ اما امروز ایشان را ملاقات کردم.
آیتالله سید نصیر حسینی افزود: کار پزشکی یک کار مقدس است و انسانهایی که در معرض خطر و جاندادن هستند را به حیاتباز میگردند.
وی تأکید کرد: سرزمین ما مملو از نخبگان پزشکی است و سرزمین شاهزاده اطبا یا همان ابوعلی سینا است.
نماینده ولیفقیه در کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: کشور شایسته این عقبماندگی تاریخی نبود؛ زیرا هزاران ستاره علمی داریم در اما متأسفانه یک عقبگرد سختی داشتیم درحالیکه باید پیشرفت داشتیم بهگونهای که در زمان قاجار و پهلوی دستمان را جلو خارجیها دراز کردیم.
آیتالله حسینی بیان کرد: باید قدردان دان و قدرشناس باشیم و کمک له سرمایههای علمی بکنیم.
وی تأکید کرد: مطالعه تاریخ نشان میدهد در زمان پهلوی اعلام کرده بودهاند که آمریکاییها تأکید داشتند حضور سگ و ایرانی ممنوع است و این یک خواری بزرگ بود.
وی تصریح کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی در حوزه علم و پزشکی پیشرفتهای اعجاببرانگیز اتفاق افتاده است.
دکتر سید صاحب حسینی از پزشکان پیشکسوت بومی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: در سال ۱۳۴۶ بهعنوان اولین دانشجوی بومی رشته پزشکی در ۸ شهرستان استان وارد دانشگاه شدم، دو سال در اهواز و ۵ سال در تهران گذراندم، دوره سربازیام در بندرعباس بود، با خودم عهد بسته بودم که بهعنوان یک الگو و پیشگام پزشکان و تحصیلکردگان بعدی، در این استان محروم بمانم، و حتی در زمان دانشجویی با همکلاسیهایمان عهد بستیم که حتی ازدواج بومی کنیم.
وی بیان کرد: علیرغم اینکه تصور میشود اولین پزشکان خیلی مورد تکریم مردم بودند، اینطور نبود، نیمی از جماعت و مردم منطقه بهخاطر حسادتها و رقابتهای ایلی و مسائل پیشپاافتاده بهشدت موجب رنجش و آسیب شدند.
دکتر حسینی افزود: من موقعی که بهعنوان معاون بهداشتی و درمانی بودم یکی از همولایتیهای ما در دفتر ریاست دانشگاه کار میکرد و هر هفته بیش از ۱۰ شکایت میآورد که مردم اغلب به ساواک یا دفتر دربار انواع و اقسام تهمتها را به ما نسبت میدادند و شکایت میکردند.
با دریل تاسیسات بیمار را جراحی کردم
دکتر منصوری رئیس اولین بیمارستان یاسوج گفت: اولین بیمارستان شهر یاسوج نامش شهید بهشتی بود و هفت هزار نفر جمعیت را پوشش میداد و برای حتی یک واشر ۶ روز به تهران باید میرفتیم.
وی تاکید کرد: امکانات بسیار محدود بود و این صحبتها به حدود پنجاه سال پیش برمیگردد و حتی یک بیمار که از آبشار یاسوج سقوط کرده بود مجبور شدم با دریل تأسیسات سرش را جراحی کنم.
این پیشکسوت ادامه داد: سر کودک چهارسالهای که تومور سرش بزرگتر از وزن سرش بود را با موفقیت جراحی کردیم و اتفاقات نادری تجربه کردیم.
رئیس اولین بیمارستان یاسوج ادامه داد: بیمارستان شهید بهشتی تازهساخت بود و هیچ پزشکی نداشت و از بنده خواسته شد که سه پزشک دیگر باید جذب کنم اما با دیدن محرومیت این شهر مصمم شدم تا میتوانم پزشک بیاورم.